Найбагатші люди світу втратили в понеділок $70 млрд

01.07.2015  //  By:   //  Business, Гроші  //  No Comment   //   1063 Views

http://www.dreamstime.com/-image14882272Чотириста найбагатших людей світу через зниження в понеділок світових фондових ринків втратили в сумі 70 мільярдів доларів, свідчить дослідження агентства Bloomberg.

Ці 400 найбагатших людей світу в сукупності контролюють 4,2 трильйона доларів, що майже на 400 мільярдів доларів перевищує ВВП Німеччини, передає Прайм.

Згідно з рейтингом мільярдерів Bloomberg (Bloomberg Billionaires Index), середні втрати становлять 175 мільйонів доларів на людину, але насправді втрати не були рівномірними. Іспанський мільярдер Амансіо Ортега (Amancio Ortega), якого вважають найбагатшою людиною Європи, зазнав найбільших втрат – він позбувся 2,2 мільярда доларів. Збиток американського інвестора Воррена Баффета (Warren Buffett) зі статками 67,1 мільярда доларів становив 1,6 мільярда доларів. Найбагатша людина планети Білл Гейтс (Bill Gates) залишився без 1,4 мільярда доларів.

При цьому найбагатша людина в Африці – нігерійський мільярдер Аліко Данготе (Aliko Dangote) став одним із 12 мільярдерів списку, яким удалося збільшити свій статок. У понеділок він став багатшим на 180 мільйонів доларів, а його статки зросли до 15,3 мільярда доларів.

У загальному списку тих, хто зазнав втрат, є й китайські мільярдери, наприклад Робін Лі (Robin Li) та Річард Лю (Richard Liu). Проте скільки саме вони втратили, не вказано.

У понеділок, 29 червня, світові фондові біржі продемонстрували різкий спад на тлі побоювань можливого дефолту і виходу Греції з єврозони. Зокрема, індекс S&P 500 знизився на 2,1%, NASDAQ – на 2,4%. Європейський Euro Stoxx втратив 4,2%, Shenzhen Composite Index – 6,1%.

Джерело: forbes.ua

About the Author :

Leave a reply